click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results

Algemene Voorwaarden

RESERVEREN

U kan telefonisch of via internet reserveren.
Reservering zijn voor u en Rocasol bindend.
De huurperiode wordt aangegaan voor minimaal 1 week.
Iedere reserveringsopdracht wordt door Rocasol bevestigd door middel van een reserveringbevestiging. Na ontvangst van de bevestiging voldoet u binnen 7 dagen 30% van de huursom. Nadat wij uw aanbetaling van 30% volgens contract hebben ontvangen, is de boeking definitief.

Het restant (70%) van de huursom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan op onze rekening; zijnde

Pueblo Casonova S.L. – Empresa Explotadora de Apartamentos Turisticos ROCASOL 
ES28 0128 0643 6101 0002 4455
Bankinter S.A.
BIC: BKBKESMMM
met vermelding “naam, periode van verblijf, boekingsnummer”

Bij reservering op korte termijn dient u de gehele huursom ineens te voldoen. Wij kunnen de reservering ongedaan maken(annuleren) als de betaling niet tijdig is voldaan. Ter verificatie dient u bij uw aankomst het reserveringsformulier en een geldig legitimatiebewijs te tonen aan onze medewerkers ter plaatse.

WIJZIGING VAN ALGEMENE VOORWAARDEN

Rocasol behoudt zich het recht deze algemene voorwaarden ten allen tijde te wijzigen zonder verwittiging vooraf en u gaat ermee akkoord dat uw gebruik van deze site onderworpen is aan de algemene voorwaarden die op moment van kracht zijn.

ANNULEREN

Annulering is mogelijk binnen 8 dagen, gerekend vanaf de reserveringsdatum.
Bij annuleren na 8 dagen en tot 8 weken voor aanvang van de huurperiode, wordt 30% van de huursom in rekening gebracht. Bij annulering 8 tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode, wordt 60% van de huursom in rekening gebracht. Annulering kan door middel van een e-mail of brief. De administratiekosten voor annuleren zijn € 25,00.3.1 Annulering door ROCASOL
Annulering door Rocasol indien, Rocasol door overmacht uw gereserveerde vakantie accommodatie annuleert, zullen wij u een alternatief aanbieden van een soortgelijk type en prijs. Als Rocasol geen vergelijkbare verhuur accommodatie kan aanbieden zullen wij de reeds door u betaalde huursom retourneren zonder compensatie van eventueel door u gemaakte extra kosten. De huurder heeft geen ander recht dan het terugvorderen van dit bedrag.

AANSPRAKELIJKHEID

Rocasol bemiddelt alleen tussen eigenaar en huurder en kan derhalve niet aansprakelijk gesteld worden door de huurder voor ongeval/letsel/schade ontstaan tijdens de huurperiode. Rocasol behoudt zich het recht om gasten te weigeren of boekingen te annuleren indien hier reden toe is. In ieder geval is Rocasol niet verder aansprakelijk dan de door de huurder betaalde huursom. Rocasol kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade en/of kosten geleden door de huurder. Rocasol is niet aansprakelijk voor niet verwijtbare fouten in de beschrijving op de website www.rocasol.es of op advertentie portals op internet staat gepubliceerd.

De huurders zijn aansprakelijk voor hun kinderen, gasten en persoonlijke bezittingen. Rocasol is niet verantwoordelijk voor schade aan of verlies van persoonlijke spullen of bezittingen die u meeneemt.

SCHADE

Tijdens uw verblijf in de vakantiewoning bent u en/of uw reisgenoten als huurder volledig aansprakelijk voor de gehuurde vakantiewoning. Veroorzaakte schade dient ter plaatse aan de verhuurder te worden voldaan. Rocasol kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, direct of indirect veroorzaakt door uzelf. Rocasol kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die ontstaat door natuur geweld, natuurrampen, aanslagen, stakingen.

WAARBORGSOM

Vooraf bent u verplicht een waarborgsom te betalen, welke binnen 14 werkdagen na vertrek (laatste verhuurdag) wordt teruggestort op uw bank/giro rekening. Mocht er schade of breuk geconstateerd worden na afloop van uw verblijf, dan zal dit met de borg verrekend worden. De hoogte van de borg staat vermeld in uw reserveringsbevestiging. Tevens dient u zich bij aankomst te kunnen identificeren d.m.v. een paspoort of identiteitskaart.

6.1 Jongeren
De gebruikelijke borgsom wordt bij jongerengroepen met €100,- per persoon verhoogd. Hiernaast is een verplichte betaalde eindschoonmaak van toepassing. De borgsom zal binnen 10 werkdagen na vertrek en controle van de accommodatie worden teruggestort op bank of giro rekening.

6.2 Leeftijdsvoorbehoud
Verschillende accommodaties zijn niet beschikbaar voor jongeren of groepen. Indien bij incheck (aankomst) blijkt dat er toch sprake is van een groep personen met een gemiddelde leeftijd van minder dan 25 jaar, zal toegang geweigerd worden, zonder dat er sprake kan zijn van enige restitutie.

VERZEKERING

Wij raden u aan een goede reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

HUURDER

Tussen 22.00 en 7.00 uur verzoeken wij u geen lawaai/muziek te maken i.v.m. nachtrust van omwonenden. Bij geconstateerde overlast veroorzaakt door de huurder, heeft Rocasol het recht de huurovereenkomst per direct te ontbinden zonder enige restitutie van betaalde huursom of borgsom.

8.1 Bij het verlaten (uitcheck) van de accommodatie zorgt de huurder er voor:
Huisafval in de centrale afvalcontainers te deponeren.
Servies , bestek en keukengerei schoon achter te laten en op de daartoe bestemde plaats.
Afwasmachine leegruimen en schoon achterlaten
Beddengoed af te halen.
Barbecue/open haard schoon en leeg opleveren
Tuin en terras vrij van afval (sigaretten filters)
Tuin meubilair op de plek zoals dit op de eerste huur dag is in gebruik genomen.
Extra schoonmaakkosten kunnen in rekening gebracht worden wanneer het huis niet schoon wordt bevonden door de huiseigenaar en/of controleur van Rocasol.

8.2 Verantwoordelijkheid huurder
De huurder is verantwoordelijk voor een goede behandeling van de gehuurde woning/appartement en is aansprakelijk voor eventuele schades die door huurder of medereizigers veroorzaakt zijn gedurende zijn/haar verblijf.

HUISDIEREN

Huisdieren zijn niet overal toegestaan. Dit kunt u terugvinden in de woning omschrijving op onze website.

Huisdieren (enkel indien toegestaan) moeten aangelijnd worden in de gemeenschappelijke ruimtes (buiten het eigen terrein) en mogen geen overlast veroorzaken. Uitwerpselen moeten onmiddellijk door de eigenaar worden opgeruimd.

Huisdieren zijn NIET toegestaan in het zwembad en de jacuzzi

BEDLINNEN

Het is niet toegestaan de bedden te beslapen zonder het gebruik van linnengoed.

OPENINGSTIJDEN

Buiten het hoogseizoen kan het zijn dat op bepaalde dagen of uren de op onze site vermelde informatie bijvoorbeeld : zwembaden, restaurants en winkels gesloten zijn. Rocasol is niet aansprakelijk voor voorzieningen die om welke reden dan ook tijdens uw vakantie niet toegankelijk waren

11.1 Aankomst en vertrek
De woning /appartement kunt u betrekken op de eerste verhuurdag tussen 16:00 uur tot 20:00 uur. Aankomst later dan 20:00 uur uitsluitend in overleg (kosten €50,00). De woning/appartement dient op de vertrekdag voor 11:00 uur te worden verlaten. Bij vertrek later dan 11:00 uur worden extra kosten in rekening gebracht.

AANTAL PERSONEN

Het in de woningbeschrijving genoemde personenaantal is het maximaal toegestane aantal. Bewoning met meer personen dan is aangegeven bij boeking is niet toegestaan. Het plaatsen van een tent, caravan of camper is niet toegestaan. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het vakantiehuis geweigerd zonder aanspraak tot restitutie van de reissom.

OVERLAST

Het kan zijn dat tijdens uw verblijf gewerkt wordt aan de weg of de naaste omgeving. Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie voor u kan zijn. Rocasol kan hier niet voor aansprakelijk worden gesteld. Wij hebben hier geen enkele invloed op. Het kan gebeuren dat er tijdens u verblijf tijdelijk geen water of stroom kan zijn. Rocasol kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

KLACHTEN

Mocht u bij aankomst of tijdens uw verblijf een klacht hebben, wendt u zich dan direct tot onze medewerkers, daarmee zij de mogelijkheid hebben uw klacht op te lossen. De huurder dient een klacht ontstaan bij aankomst in de vakantiewoning of gedurende het verblijf uiterlijk binnen 24 uur te melden aan onze medewerkers. Rocasol zal proberen de klacht onverwijld ter plaatse op te lossen. U dient Rocasol allen tijden in de gelegenheid te stellen om een passende oplossing voor de klacht te bewerkstelligen tijdens uw verblijf. Vroegtijdig vertrek of het zelfstandig betrekken van een andere accommodatie, ontheft Rocasol van iedere verplichting tot schadeloosstelling.

SLEUTELS

 • U heeft twee sets sleutels ontvangen.
 • We vragen u om uw sleutels veilig te bewaren en deze niet door te geven aan onbevoegde personen. Als de sleutels zoek raken of ontbreken, behouden we ons het recht voor om de vervangingskosten in rekening te brengen.

BBQ (indien van toepassing)

 • Een barbecue is te vinden in uw privétuin voor gebruik. Als je hiervan geniet, graag BBQ schoonmaken. Indien niet schoongemaakt, wordt een vergoeding van 30 € + btw toegevoegd aan uw factuur.

PARKING (indien van toepassing)

 • Gelieve te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Er is parkeergelegenheid voor één auto bij de accommodatie. Zorg ervoor dat de entree altijd vrij is.
 • Zorg ervoor dat de automatische poort altijd gesloten is. Open het alleen voor binnenkomst en / of vertrek.

INTERNETTOEGANG

 • De gegevens van uw wifi staan op de doos/welkomstmap in de woonkamer. U krijgt hiervoor persoonlijke begeleiding.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Wij vragen u, gasten en kinderen om respectvol met het appartement/huis en de inhoud en inrichting om te gaan. We weten dat er ongelukken gebeuren. We zouden willen vragen om op de hoogte gebracht te worden van ongevallen wanneer deze zich voordoen, in plaats van dat we op de dag van vertrek bij een eindcontrole meer te weten moeten komen over kapotte of verloren voorwerpen.
 • In geval van breuk of verlies behouden wij ons het recht voor om de volledige vervangingswaarde van het artikel of de artikelen in rekening te brengen.
 • Wij zijn NIET verantwoordelijk voor: schade en / of letsel als gevolg van een verblijf op ons terrein; schade en / of letsel ontstaan als gevolg van het gebruik van de faciliteiten op het terrein.
 • Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor geluidshinder, overlast etc. tijdens het verblijf in en rond onze accommodaties veroorzaakt door derden in de ruimste zin van het woord.
 • We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer voorzieningen uitvallen en / of voorzieningen  niet operationeel zijn tijdens uw verblijf. Uiteraard zullen wij ons best doen om reparaties, restauratie of vervanging zo snel mogelijk te laten uitvoeren en een oplossing te garanderen die u tevreden stelt.
 • Laat uw (kleine) kinderen niet uit het zicht en laat ze niet onbeheerd achter bij het zwembad.
 • In het geval dat de algemene regels niet worden gerespecteerd, behouden wij ons het recht voor om passende maatregelen te nemen. De hiermee gemaakte kosten zullen in rekening gebracht worden.

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN

Wanneer u uw boeking voltooidt, accepteert u hiermee dat U de algemene voorwaarden gelezen en begrepen heeft en met de inhoud hiervan akkoord gaat.

Rocasol: huurvoorwaarden 
Gevestigd in Calpe, Alicante, Spanje.
Registratie nummer: EGVT-1297-A